۵ نکته کاربردی برای اسپیکینگ آیلتس

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به ۵ نکته کاربردی برای اسپیکینگ آیلتس که می توانید در آزمون Speaking آیلتس استفاده کنید و ممتحن را مجاب کنید که به شما نمره بهتری دهد اشاره می کند. پس با ما همراه باشید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

5 tips on ielts speaking
۵ tips on ielts speaking

به ۵ نکته کاربردی برای اسپیکینگ آیلتس توجه کنید:

به شخصه امتحان اسپیکینگ آیلتس یکی از هراس آورترین تجربیاتی است که من موقع شرکت در آزمون تا به حال با آن روبه رو شده ام. بودن در یک اتاق با شخص مصاحبه کننده و اینکه باید درباره ی موضوعی صحبت کنم که با آن آشنا نبودم باعث نگرانی ام می شد. یک شرکت کننده فقط بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه وقت دارد تا مصاحبه گر را متقاعد کند که می تواند آنچه را در فکرش است به زبان انگلیسی بیان کند. وای! اما شما می توانید از من آماده تر باشید تا به سادگی با هشیار بودن و دنبال کردن نکات زیر از عهده ی تسک های اسپیکینگ برآیید.

  1. پس، واقعاً چه چیزی آزموده می شود؟

مطمئناً دانش آزموده نمی شود

بله، دانستن موضوعی به خوبی امتیاز حساب می شود حتی اگر شما از شانس خود برای ابراز آزادانه ی افکار، دیدگاه ها، عقاید، تجربیات خود استفاده نکنید. ممتحن می خواهد توانایی های زبان شما را بیازماید، همین. فشار آوردن به خود برای دانستن یک موضوع واقعاً چیزی نیست که شما باید نگرانش باشید چون صرف نظر از اینکه چه قدر آماده هستید موضوعاتی وجود دارند که درباره شان نشنیده یا برایشان آماده نشده اید.

امتحان مختص مهارت های زبانی شما است

توانایی شما برای برقراری ارتباط به زبان انگلیسی نمره تان را مشخص می کند. به همین سادگی است. پس در اینجا تعدادی نکته آورده شده است که باید به شما کمک کنند در طول امتحان آرام باشید.

بلند و واضح صحبت کنید

ما نمی گوییم که موقع صحبت با ممتحن فریاد بزنید اما واضح صحبت کردن هم یعنی صحبتتان قابل شنیدن باشد. اگر شما در حین جلسه ی تمرینیِ خود زیاد زیر لب حرف می زدید بلندتر صحبت کنید. بین لغات از مکث های کوتاه استفاده کنید تا سریع از جمله ای نگذرید. روش نقطه گذاری تان در جمله هم باید در نحوه ی صحبت کردنتان منعکس شود. اگر شما در حال ارائه ی یک ایده ی پیچیده هستید جایی که ویرگول یا نقطه می گذارید مکث کنید.

از زبان خود برای صحبت کردن استفاده کنید

اجباری نیست که از لغات یا جملات طولانی استفاده کنید تا مشابه یک شخص دانا به نظر برسید. به روشی که راحت هستید صحبت کنید، طوری که در مجموع صحبت می کنید. راحت نبودن شما می تواند در بدنتان نفوذ کند و باعث اضطرابتان شود. ممتحن می تواند این را به عنوان نشانه ی راحت نبودن با زبان برداشت کند. برای استفاده از زبانی که باعث اضطراب شما می شود تلاش کنید، این می تواند روی حالت فکری شما اثر زیادی بگذارد و باعث خطاهای ناخواسته شود.

جملاتی بسازید که از لحاظ گرامری درست هستند

جملاتتان ساده و درست باشد. جمله ای که از لحاظ گرامری غلط است مسلماً باعث قیاس می شود اما با استفاده از زبانی ساده این طور نمی شود. برای مثال – ‘Recent developments in technology has changed the business world’ می تواند جایگزین ‘The advent of technology has changed the business world’ شود. اعمال این تغییرات کوچک می تواند به شما کمک کند تا به راحتی و آرام از عهده ی امتحان اسپیکینگ برآیید.

لغات را به درستی تلفظ کنید

با لهجه ی بومی خیلی خود را اذیت نکنید. این امتحان برای لهجه نیست. اگر شما متولد کشور به خصوصی هستید این کاملاً طبیعی است که لهجه ای بومی داشته باشید. بیشتر روی تلفظ درست و واضح تمرکز کنید. ایرادی ندارد که به جای ‘raaight’ بگویید ‘right’، اما نه اینکه به جای ‘right’ بگویید ‘write’.

  • الگوی سوال را بدانید

خواه امتحانی عادی باشد یا آیلتس، شما باید متوجه شوید که داشتن اطلاعات درباره ی الگوی سوال می تواند کمک کند. این می تواند به شما کمک کند تا منابع و زمان خود را به راحتی به فکر کردن و ارائه ی جواب های لازم به آن مهارت اختصاص دهید.

قسمت ۱

  • زمان اختصاص داده شده – ۴ تا ۵ دقیقه
  • اعداد سوالات – ۵ تا ۱۲ سوال کوتاه
  • موضوعات معمول – Home, hobbies, profession, work, academic, family and friends, daily routine, your society and more such generic topics about your life.

قسمت ۲

  • زمان – ۴ تا ۵ دقیقه
  • تعداد سوالات – ۱ سوال cue card که از شما می خواهد تا چیزی مرتبط با خود را در ۲ دقیقه توصیف کنید.
  • موضوعات معمول – Describing and sharing your opinion on any of these – Art, books, movies, marketing, music, old age, modern technology, the internet  و غیره.

قسمت ۳

  • زمان – ۴ تا ۵ دقیقه
  • تعداد سوالات – بسط دادن قسمت ۲٫ ممتحن سوال مخصوصی را مرتبط با تسک ۲ از شما می پرسد.
  • موضوعات معمول – چون این قسمت بسط داده شده است، موضوع مشابه قسمت ۱ باقی می ماند. شما می توانید از ممتحن انتظار داشته باشید تا تلاش کند و در مورد موضوعِ تسک عمیق تر شود و اطلاعات بیشتری بخواهد.
  • چه طور از عهده اش برآیید

پس سه قسمت مختلف با موضوعاتی درباره ی مسائل متنوعی وجود دارد که ما در زندگی روزانه ی خود مشاهده کرده و درباره شان می شنویم. پس، شما می توانید متوجه شوید که با چه نوع موضوعاتی سروکار دارید و نوعِ مکالمه ای که صورت می گیرد را هم می فهمید.

الف- موضوعات قسمت ۱

این قسمت را به عنوان یک دست گرمی برای موضوعات پیچیده تر و مکالمات طولانی تر در نظر بگیرید. رو در رو است و ممتحن تعدادی سوال اساسی درباره ی خودتان می پرسد. تلاش کنید تا اطلاعاتتان مختصر و دقیق باشد. مرتبط صحبت کنید و جملات خود را اغلب کوتاه نگه دارید.

ب – موضوعات قسمت ۲

این اغلب یک صحبت یک نفره توسط شاگردی به مدت تقریباً ۲ دقیقه است. یک cue card به شما داده خواهد شد و سوالات مشابه این خواهند بود – ‘Describe a recent piece of art you liked’ یا ‘Describe a recent holiday you took with your parents’. شما مجموعه ای از این موضوعات را آنلاین پیدا خواهید کرد. خود را با آنها آشنا کنید اما حفظ نکنید. اگر جواب هایتان از قبل تمرین شده به نظر برسد ممتحن ها اغلب موضوع را عوض می کنند. قبل از شروع هم ۱ دقیقه برای آماده سازی وقت دارید. در اینجا آنچه که در آن ۱ دقیقه می توانید انجام دهید آورده شده است.

  • در هر cue زیر لغات مهم خط بکشید تا به شما کمک کند که تمرکز خود را از موضوع اصلی پرت نکنید. برای مثال، تفاوت بزرگی بین ‘describing a piece of art you liked’ و ‘artists that you like’ وجود دارد. با تمرکز نکردن روی لغات کلیدی از سوال اصلی جا نمانید.
  • از لغات کلیدی که به شما کمک می کنند تا جواب کاملی ارائه کنید یادداشت بردارید. اگر از شما خواسته شده است تا تعطیلاتی را که به تازگی با خانواده ی خود داشته اید توصیف کنید، لیست لغات کلیدی تان باید مشابه این باشد – Dates, location, transportation, members, activities and remarkable memories. شما می توانید روش متفاوتی برای فهمیدن سرنخ های خود داشته باشید. اما آنها را فوری در یک دقیقه بنویسید.
  • در مدت زمان مشخص شده صحبت کنید. دانستن این مساله که دو دقیقه موقع صحبت کردن چه احساسی را القا می کند ضروری است. این را به یاد می آورید که ۲ ساعت حضور در یک سخنرانی به جای ۱ ساعت چه احساسی را تداعی می کند یا اینکه وقتی دارید ۱ ساعت با دوست صمیمی تان صحبت می کنید و حس می کنید که فقط ۲۰ دقیقه صحبت کرده اید؟  شما بسیار راحت می توانید طعمه ی این حالت شوید و خیلی قبل تر از زمان مورد نظر توقف کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم تا در خانه و موقع امتحان با یک زمان سنج تمرین کنید، قبل از اینکه ممتحن به شما بگوید زمان به اتمام رسیده است توقف نکنید.

ایجاد یک ساختار که خیلی مشابه رایتینگ باشد می تواند شما را در اینجا نجات دهد. مقدمه، بدنه ی اصلی و نتیجه گیری داشته باشید تا جواب کاملی را به سوال پرسیده شده ارائه دهید.

پ- موضوعات قسمت ۳

شما باید در اینجا وارد یک حالت گفتگو با ممتحن شوید، و دیدگاه ها و عقاید خود را در رابطه با موضوعِ تسک ۲ به اشتراک بگذارید. احساسی مشابهِ ادامه ی تسک را دارد اما در واقع قسمتی جدید است که به توانایی شما در شکل گیری یک عقیده یا مباحثه ی موافق یا مخالف با موضوع مخصوصی نمره داده می شود. برای مثال، این می تواند از شما پرسیده شود: share what you think of using hoardings as a marketing tool.

در این قسمت بهترین حالت این است که عقاید خود را آزادنه بیان کنید و مثال هایی هم بزنید تا فهم آنچه را که می گویید برای ممتحن راحت تر سازید.

  • خود را با الگوی سوالات به روز رسانی کنید

موضوعات هر سال عوض می شوند و شما به عنوان یک داوطلب باید از جدیدترین موضوعاتی که پرسیده می شود آگاهی داشته باشید. بعضی از رایج ترین موضوعات در لیست بالا آورده شده اند.

  • تمرین کنید تا سلیس و با اعتماد به نفس شوید

تمرین کنید، تمرین کنید، تمرین کنید. اهمیتی ندارد که دیالوگ موجود در فکر شما عالی است یا نه. شما نمی توانید همین طوری در جلسه ی امتحانی مانند آیلتس حضور یابید و توقع داشته باشید که بدون انجام تمرینی فشرده در واقعیت عملکردی عالی در آزمون داشته باشید. برای تقویت اعتماد به نفس خود هر روز تا جایی که می توانید با دوستان، معلمان، همکاران صحبت کنید. مکالمات شما با آنها می تواند به عنوان یک سنجشِ عادلانه از آمادگی تان برداشت شود. اخبار بی بی سی، اکتشافات و از این قبیل کانال ها را تماشا کنید یا در رادیو آنها را دنبال کنید، تا گوش دهید و سبک صحبت خود را تقویت کنید.