۵ راه برای موفقیت در یادگیری زبان

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد قصد دارد ۵ راه برای موفقیت در یادگیری زبان به شما معرفی کند. پس این راه ها را به خوبی بررسی کنید.

5 راه برای موفقیت در یادگیری زبان
5 راه برای موفقیت در یادگیری زبان

لیستی از ۵ راه برای موفقیت در یادگیری زبان

نقاط مشکل‌ساز خود را شناسایی کنید

کلید در گرفتن کنترل داخل چرخه است. لازمه‌ی این آشنا شدن با پاسخ تعویقی خودتان است. آیا با نیت کامل برای مرور کمی واژگان می‌نشینید و سپس خود را یک ساعت بعد در حالی که تا خرخره در رسانه‌های اجتماعی فرو رفته‌اید می‌یابید؟ یا اینکه وقتی می‌دانید باید مشغول انجام کاری باشید به کل از «منطقه‌ی کاری» خود اجتناب می‌کنید و با کارهای دیگری مانند تمیزکاری آن را به تعویق می‌اندازید؟

دقیقاً پیش از آن‌که چرخه‌ی به تعویق‌اندازی معمول شما آغاز شود (یا به محض اینکه متوجه می‌شوید کاملاً درگیر آن شده‌اید)، کاری مؤثر انجام دهید تا پیچاپیچ آن را متوقف کنید.

۱. هدف‌های کوچک داشته باشید، کارهای ‌قابل اجرا

سعی نکنید همه چیز را یک دفعه یاد بگیرید. به جای آن اهداف کوچک و قابل اجرا را کامل کنید، آن‌هایی که به ندرت متوجهشان می‌شوید تا سرعتی مثبت داشته باشید و از طریق استفاده‌ی واقعی از زبان انگیزه‌ی خود را افزایش دهید.

برای مثال،‌ به جای یادگیری ارادی گروهی از افعال انتزاعی،‌ فقط فعل ‘to want’‌ را به خوبی بیاموزید، و آن هم فقط در متن مخصوص سفارش یک فنجان از چای یا قهوه‌ی مورد علاقه‌ی خود. آن لبخند روی صورت گارسون وقتی که شما اولین سفارش خود را به زبان بومی آن ها می‌گویید، انگیزه‌ی شما را بسیار بالا می‌برد، و بعد شما به راحتی مهارت‌های خود را برای افعال دیگری که الگوی مشابهی‌ را دنبال می‌کنند، افزایش می‌دهید.

۲- ممنوع کردن عذاب وجدان

عذاب وجدان راهی آسان برای عقب‌گرد به داخل چرخه‌ی تعویق است. آن‌چه را که موفق به اکتسابش شده‌اید جشن بگیرید، حتی اگر تنها قدم اول باشد، و سپس بلافاصله به سراغ کار برگردید گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده است. اشتباهات را نه به عنوان شکست بلکه به عنوان فرصتی برای موفقیت یعنی راهی صاف به سمت بهبود روان صحبت کردن خود ببینید.

۳. مراقب خود باشید

به یاد داشته باشید که انگیزه (و آیا شما احساس می‌کنید که می توانید کاری را تمام کنید) تا حد زیادی به وضعیت احساسی بستگی‌ دارد. خستگی، گرسنگی، و کم شدن آب بدن می‌تواند احساسات شما را قبل از این که شما حتی شروع به فعال شدن کنید، با خود ببرد. ایجاد تغییرات کوچک که ثبات احساسی شما را در طول زمان تقویت می کند، می‌تواند در ارتقای اعتماد به نفس و انگیزه‌ی شما نقش مهمی ایفا کند.

همچنین به یاد داشته باشید که مدت استراحتی کافی را برنامه‌ریزی کنید. استراحت به تعویق انداخته شده حالت شما را بدتر می‌کند، اما تنبلی عمدی باعث می‌شود شما احساس شادابی کنید و برای چالش بعدی آماده شوید.

روش‌هایی برای گرفتن انرژی دوباره پیدا کنید، خواه چیزی ‘سالم’ مثل ورزش باشد، یا چیزی که انجامش در حالت عادی باعث عذاب وجدان می‌شود، مثل تماشای تلویزیون یا چک کردن فیس‌بوک. از قصد این فعالیت‌ها را انجام دهید، نه با بی‌فکری.

تکنیک های کاهش استرس مثل مدیتیشن هم می تواند به آرامش ذهن، ‌شروعی دوباره، و حتی تنظیم دوباره ی یک چرخه ی به تعویق انداختن، کمک کند.

۴- نوع درستی از ضرب‌العجل را قرار دهید

ضرب‌العجل‌هایی که غیر معقول هستند می‌توانند مضر باشند. ضرب‌العجل‌هایی که اورژانسی‌تر هستند می‌توانند چرخه‌ی به تعویق‌اندازی را بشکنند و عمل شما را با شوک روبرو کنند. این می‌تواند قرار دادن یک هدف مانند بیشتر مرور کردن پیش از ملاقات با یک دوست برای تمرین زبان جدیدتان یا شرکت در یک رویداد فرهنگی باشد.

ضرب‌العجل‌های خارجی غالباً بیشتر از ضرب‌العجل‌های داخلی مؤثر هستند بنابراین تلاش کنید با یک شریک کار کنید یا ملاقات‌های پشت سر‌همی را ترتیب دهید که شما را در دنده‌ی درست قرار می‌دهند. و به خاطر داشته باشید که: ضرب‌العجل‌های اندازه‌ی دهان آدم بهتر از ضرب‌العجل‌هایی برای کل پروژه هستند پس چیزها را خُرد کنید.

اینجا در مؤسسه وقتی متوجه شدیم که گروهمان کمی حواس‌پرت شده‌اند و در هر فرصتی سراغ چیزی به جز کار می‌روند، یک زمانسنج کارتونی به شکل گوجه فرنگی را روی میز و برای جلسات ۲۰ دقیقه‌ای قرار دادیم تا همه را سر کارشان بر گرداند. هرکس مخل این روند شود باید پول ناهار بقیه را بدهد. تا الان که رخ نداده است!

۵- آن را سرگرم کننده کنید!

یک تحقیق دریافت که وقتی یک کار، سرگرم کننده و نه به عنوان وظیفه تلقی شد، تعویق‌اندازان شدید آن را در همان زمان افراد عادی کامل کردند که معمولاً به دنبال طفره رفتن نیستند. تلاش کنید تا اهداف و پروژه‌هایتان را دوباره در قالب چیزی لذت‌بخش قرار دهید تا به تلاش‌هایتان شروعی سریع بزند.