۸ نکته ی بسیار مهم برای اسپیکینگ آیلتس

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد به ۸ نکته ی بسیار مهم برای اسپیکینگ آیلتس اشاره می کند. پس با ما همراه باشید تا قسمت اسپیکینگ را با موفقیت پشت سر بگذارید و بتوانید نمره بهتری کسب کنید.

8 points on ielts speaking
۸ points on ielts speaking

به ۸ نکته ی بسیار مهم برای اسپیکینگ آیلتس توجه کنید:

تلفظ

نقاط ضعف خود را بدانید! وقتی صحبت از تلفظ انگلیسی به میان می آید بسته به پیش زمینه ی زبانیِ خود چالش های مخصوصی را خواهید داشت. بهترین مورد، شناسایی سختی هایتان است و اینکه روی تقویت آنها تمرکز کنید. بهترین نوع عملکرد: با گویشوران بومی تمرین کنید، بازخورد بگیرید و حتی از معلمان متخصص تعلیم ببینید. ما در آموزشگاه زبان ایران آکسفورد جلساتِ خصوصی با معلمان Native آموزش دیده را به شما ارائه می دهیم که می توانند کمکتان کنند تا تلفظ خود را برای امتحان اسپیکینگ آیلتس تقویت کنید.

برای دیدن آخرین تغییرات آیلتس ، مطلب آموزش آیلتس ما را ببنید

زیاد صحبت کنید!

جواب های یک کلمه ای نگویید. هدف از امتحان اسپیکینگ صحبت کردن است! و ممتحن شما را وادار نمی کند. مطمئن شوید جواب هایی ارائه می دهید که:

  1. به سوال پاسخ می دهد
  2. دلیل/چگونگی اش را توضیح می دهد

برای مثال:

Q. What is your favourite thing about your job?
A. Being outdoors

به طور واضح این جواب خیلی کوتاه است!

A. Well, I really like that I get to work outdoors. I am often getting quite restless or sleepy if I am cooped up inside too long, like in an office. My job requires me to go to different places in the city during the day, so I really like that.

این جواب عالی است! به سوالات جواب داده و دلیلش را توضیح دهید. نه خیلی طولانی و نه خیلی کوتاه.

صحبت خود را تکرار نکنید

همان طور که گفتیم مهم است که زیاد صحبت کنید اما این مساله هم اهمیت دارد که پاسخ های بی انتها ندهید! این حالت اغلب به این معنا است که دارید صحبت خود را تکرار می کنید. مطمئن شوید پیشنهاد نکته ی قبلی را عملی می کنید – به سوال جواب داده و چگونگی/دلیلش را توضیح دهید – و صحبت را همان جا به پایان برسانید.

از زبان انگلیسی گفتاری استفاده کنید

این حیاتی است که موقع صحبت از تنوع زبانی استفاده کنید. یعنی به رخ کشیدن دایره ی لغات دشواری که بلد هستید (و در مقالات خود هم از آنها استفاده می کنید) مهم است اما نشان دادن این مساله که می دانید انگلیسیِ گفتاری متفاوت است هم اهمیت دارد. مردم در زبان گفتاری از علامت های گفتاری زیادی استفاده می کنند مانند um, er, right, well, okay, anyway (اینها چند نمونه از میان تعدادی بی شمار هستند!). شما هرگز از این نوع علامت های گفتاری در مقاله استفاده نمی کنید اما همیشه در انگلیسی کلامی استفاده می شوند! اینها نه تنها کمک می کنند تا آنچه را که می خواهید بگویید سازماندهی کنید بلکه به شما کمک می کنند تا وقتی در جلسه ی امتحان فکر می کنید که جمله ی بعدی تان چه باشد زمان بخرید!

تمرین، تمرین، تمرین!

مهم است که قبل از شرکت در امتحان، قسمت اسپیکینگ آیلتس را چند دفعه تمرین کنید. موضوعات مختلف بسیار زیادی وجود دارند که می توانند پرسیده شوند – به خصوص در قسمت ۳! یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که در ایران آکسفورد در یک دوره ی آمادگی آیلتس شرکت کنید و با بهره گیری از موضوعاتی که در امتحان می آید از منابع ما برای تمرین استفاده کنید.

نباید طوری به نظر برسد که گویی بیش از حد آماده شده اید

بله تمرین و آمادگی مهم است اما بیش از حد آماده نباشید! یعنی برای هر سوال یک جوابِ آماده نداشته باشید – شما نمی خواهید که مثل یک ربات به نظر برسید! آنچه را که می خواهید بگویید بدانید اما هر لغت را از قبل آماده نکنید. همچنان باید طبیعی به نظر برسید.

از سوال پرسیدن نترسید

اگر شما سوالی را متوجه نمی شوید بخواهید تا آن را شفاف سازی کند. یعنی اگر ممتحن سوالی از شما پرسید و آنچه را که گفت نشنیدید نترسید که از او بخواهید تا سوالش را تکرار کند. فقط همان جا سکوت نکنید! مودبانه به آنها بگویید: I’m sorry, I didn’t catch that, can you please repeat the question? آنها درک می کنند (و همچنین بسیار تحت تاثیر ادب شما قرار می گیرند).

اگر آنها از لغتی استفاده کرده باشند که شما نمی دانید این همچنان صدق می کند. احتمال دارد ممتحن درباره ی موضوعی بپرسد که چیزی درباره اش نمی دانید. ایرادی ندارد – فقط صادق باشید! باز فقط سکوت نکنید! اگر چیزی از شما بپرسند که نمی دانید برای مثال: “What do you think of UFC?” می توانید به بگویید: I’m sorry, I’m not familiar with that. Can you explain what it is?  یا I’m sorry, I haven’t heard of that before. Can you explain what it is? از شما انتظار نمی رود همه ی اطلاعات موجود در جهان را داشته باشید اما مسلماً می توانید با پرسیدن، زبان انگلیسی خود را به رخ بکشید!

آرام باشید

راحت باشید، آرام باشید، عجله نکنید. به یاد داشته باشید شما ۱۴ دقیقه برای صحبت کردن وقت دارید! شما مضطرب هم خواهید بود و آدرنالین زیادی در بدنتان ترشح می شود که باعث می شود سریع تر صحبت کنید. این می تواند باعث شود تا لغات را درست بیان نکنید، تلفظ غلطی داشته باشید، و اشتباه کنید، پس قبل از صحبت کردن نفس عمیقی بکشید و تلاش کرده و آرام بمانید. هر چه بیشتر آرامش داشته باشید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت و راحت تر به انگلیسی صحبت خواهید کرد.