همه آنچه که باید از تافل بدانید

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد اطلاعات بسیار زیادی را در اختیارتان قرار داده است. ما به همه آنچه که باید از تافل بدانید اشاره می کنیم تا بتوانید به راحتی در این آزمون موفق شوید. پس حتما این مطلب جامع را تا انتها دنبال کنید.

همه آنچه که باید از تافل بدانید
همه آنچه که باید از تافل بدانید

اما همه آنچه که باید از تافل بدانید را با هم می بینیم:

تافل یکی از سخت ترین آزمون هایی است که در زندگی تان می دهید! در اینجا به فهرست چیزهایی اشاره می کنیم که به شما در گرفتم بالاترین نمره در تافل آی بی تی و تحقق رویای شما برای درس خواندن در دانشگاهی انگلیسی زبان کمک می کند.

۱- مطمئن شوید که تافل را متوجه می شوید!

تافل (آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی) یک آزمون بسندگی ساخته شده توسط شرکت آمریکایی به نام ETS است. آزمونی است که مهارتهای انگلیسی شما در ریدینگ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ و نیز توانایی شما برای موفقیت در دانشگاهی انگلیسی زبان را می سنجد.

هر بخش نمره ای ۳۰تایی از جمع نمره ی ۱۲۰تایی دارد. شما در تافل قبول یا مردود نمی شوید. هر دانشگاهی از گویشوران غیر بومی می خواهد که نمره ای مشخص بگیرند. گاهی اوقات دانشگاه ها برای هر بخش نمره ای مشخص طلب می کنند، برای مثال نمره ی ۲۴ از ۳۰ نمره ی بخش اسپیکینگ. پیش از آنکه شروع به خواندن تافل کنید، ایده ی خوبی است که از نمره ای که باید کسب کنید آگاه باشید.

۲- آماده باشید

باید به خود ۶ ماه وقت دهید- ۱ سال برای اینکه کاملاً برای آزمون آماده باشید، مخصوصاً اگر هرگز این آزمون را نداده باشید

  • وقتی پشت رایانه می نشینید تا آزمون را بدهید، هیچ چیز نباید باعث سورپرایز شما شود. باید باید هر سؤال ریدینگ، هر سؤال لیسنینگ، هر تسک اسپیکینگ و هر تسک رایتینگ در آزمون را بلد باشید. باید دقیقاً بدانید برای پاسخ مناسب به هر سؤال دقیقاً باید چکار کنید.

باید همچنین نمره ی دقیقی را که برای هر دانشگاهی که می خواهید برایش اقدام کنید را بدانید. (برخی دانشگاه ها صرفاً یک نمره ی کلی تافل طلب می کنند، اما برخی دانشگاه ها نمره ای مشخش در هر بخش طلب می کنند.) باید دقیقاً بدانید برای کسب نمره ی لازم چکار باید انجام دهید.

نکاتی برای تافل

۱- همه چیز را بخوانید. همه چیز را گوش دهید.

نمی توانم قدری که باید بر این امر تأکید کنم. وقتی برای تافل آماده می شوید، کافی نیست که فقط هر آنچه را که دوست دارید و لذت می برید گوش دهید و بخوانید. باید وسعت خواندن داشته باشید تا دایره واژگانتان را بسازید. در تافل باید متن هایی را بخوانید یا به سخنرانی هایی گوش کنید از فضانوردی و تاریخ آمریکا گرفته تا روانشناسی و زیست!

  • تافل به شرکتی با نام Lexile ملحق شده تا به شما کمک کند کتابهایی را در سطح ریدینگ خود پیدا کنید. اگر آزمون آزمایشی یا آزمون واقعی تافل را داده اید و نمره ی ریدینگ خود را می دانید، می توانید نمره ی خود را تایپ کنید و Lexile کتابهایی را بسته به علاقه ی شما در سطح ریدینگ شما پیشنهاد می کند.
  • سایت Audible کتابهای صوتی دیجیتال می فروشد که می توانید به آنها در هر رایانه یا دستگاهی گوش کنید. همچنین یک سری دوره های در سطح دانشگاهی دارد که می توانید به آنها گوش کنید و نامشان The Great Courses هست. هر دوره یکسری از سخنرانی های صوتی دارد. شما می توانید یک دوره درباره ی علوم، تاریخ، اقتصاد، مذهب یا سرگرمی خریداری کنید! (برای عضویت در سایت Audible به حساب کاربری آمازون نیاز دارید.)
  • سه منبع عالی در اینترنت عبارتند از BBC News، NPR، و VOANews. بسیاری از مقالات VOA و NPR همچنین دارای فایلهای mp3 هستند و پس می توانید از مقالات به هنگم گوش دادن به سخنرانی ها هم استفاده کنید.

۲- یاد بگیرید چگونه یادداشت های خوب بردارید.

این مهارتی حیاتی است که برای بخشهای لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ در آزمون نیاز خواهید داشت- و مهارتی است که بعداً در یک دانشگاه انگلیسی زبان نیاز خواهید داشت.

در هر بخشی که لیسنینگ مورد نیاز است، تنها می توانید یکبار به کلیپ گوش دهید! نمی توانید به عقب بازگردید و دوباره و دوباره به آن گوش کنید. سپس باید پرسشهایی راجع به آنچه شنیدید را پاسخ دهید (بخش لیسنینگ)، درباره ی آنچه شنیده اید (بخش اسپیکینگ)، یا بر اساس آنچه شنیده اید مقاله ای بنویسید (بخش رایتینگ).

این دو نکته را در TOEFL iBT در ذهن داشته باشید:

۱- مطمئن شوید که تلفظ شما واضح است.

در تافل ایرادی ندارد که با لهجه صحبت کنید. تلفظ شما لازم نیست که بی نقص باشد، اما باید واضح صحبت کنید و حرفهایتان درک شود.

بخش اسپیکینگ سه چیز را می سنجد:

  • چقدر خوب پرسش را پاسخ می دهید و تسک را کامل می کنید
  • گرامر و واژگانی که استفاده می کنید
  • چگونه به نظر میرسید

وقتی تسک اسپیکینگ را به تنهایی تمرین می کنید، صدای خود را ضبط کنید (اغلب لپتاپها و رایانه ها نرم افزار ضبط صدا دارند). این به دو دلیل مهم است:

  • می توانید صدای صحبت کردن خود را بشنوید و پاسختان را ارزیابی کنید
  • می توانید به صحبت با یک رایانه عادت کنید! اگر برای آزمون در یک کلاس یا از یک کتاب آماده می شوید، شاید حرف زدن با یک رایانه کمی عجیب به نظر برسد.

۲- بیاموزید که چگونه یک مقاله ی انگلیسی بنویسید

قالب سنتی یک مقاله ی انگلیسی را یاد بگیرید

  • وقتی شروع به تمرین این مقاله می کنید، نگران زمان نباشید. هر میزان زمانی که برای نوشتن یک مقاله ی خوب کافی است را به کار ببندید.
  • وقتی قادر به نوشتن مقاله ای خوب شدید، شروع به گرفتن زمان برای خود کنید و در آن سریع تر شوید تا نوشتن مقاله ای ۳۰۰ لغتی در خلال ۳۰ دقیقه اصلاً نگرانتان نکند!

نوشتار آمریکای شمالی هم تمایل به تکرار قالب مشابه دارد:

  •  این مقاله ی شما را معرفی می کند و نظر شما و چیزی را که در مقاله ی تان درباره اش صحبت خواهید کرد، به خواننده می گوید.
  • بدنه- ۲ تا ۳ پاراگراف که نظر شما را پشتیبانی کند
  • یک پاراگراف = یک ایده؛ اولین جمله ی پاراگراف توصیف می کند که پاراگراف راجع به چیست، و باقی پاراگرافها از مثالهای شفاف و مشخص برای نشان دادن عقیده ی شما استفاده می کنند.
  • نتیجه گیری- یک پاراگراف که مقاله ی شما را خلاصه کند

اگر دوست دارید به تنهایی تمرین کنید، سایت ETS یک فهرست از پرسشهای متداول برای مقاله های Independent دارد.