آیا زبان آموزان با سن های بالاتر می توانند موفق شوند؟

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد مطمئن است هر شخصی با هر سنی می تواند زبان های مختلف را یاد بگیرد. اما سوال اینجاست که آیا آیا زبان آموزان با سن های بالاتر می توانند موفق شوند؟ آیا سن اساسا می تواند فاکتور مهمی به حساب بیاید. چند روز پیش یکی از اساتید ما که به چند زبان مسلط است این مطلب را بیان کرد که دوست داریم آن را با شما به اشتراک بگذاریم.

آیا زبان آموزان با سن های بالاتر می توانند موفق شوند؟
آیا زبان آموزان با سن های بالاتر می توانند موفق شوند؟

اما آیا زبان آموزان با سن های بالاتر می توانند موفق شوند؟

می خواهیم درباره ی زبان آموزان مسن تر صحبت کنیم. وقتی از فیس بوک، توییتر و گوگل پلاس استفاده می کنیم پست هایی را از افرادی که آن ها را فالو کردیم یا ما را فالو کردند، می بینیم. به تازگی پستی از کسی بود که می گفت، من قصد دارم درباره ی مشکلات زبان آموزان مسن تر کمی تحقیق کنم و این که برای کمک به آن ها چه کاری می توانم انجام بدهم. کامنتی گذاشتم و گفتم، شما چه سنی را زبان آموز مسن در نظر می گیرید و او جواب داد بالای ۴۰ سال. بنابراین گفتم، چه چیزی باعث می شود فکر کنید که افراد بالای ۴۰ سال مشکلات خاصی در یادگیری زبان دارند. فکر می کنید این مشکلات چه هستند؟ پاسخ این بود، خب، می دانید، آن ها ممکن است دچار کم شنوایی یا چیزی شبیه آن باشند.

باید بگویم که کاملا از این جواب متحیر شدم. من نمی دانم که به افراد بالای ۴۰ سال مسن گفته می شود یا نه، اما می پندارم که به بالای ۶۰ سال می گویند. یعنی من. من فکر می کنم الان نسبت به وقتی که ۱۶ ساله بودم زبان آموز بهتری هستم. همه ی شواهدی که در طی خواندنم به آن برخوردم این است که در واقع توانایی های شناختی ما تا بعد از اواسط ۷۰ سالگی کاهش نمی یابند. اگر ما با فعال نگه داشتن ذهنمان در حفظ این توانایی های شناختی سخت بکوشیم، من مطمئن هستم که توانایی های شناختی مان و توانایی مان در ایجاد نورون ها و شبکه ی عصبی نسبتا قوی می مانند.

من الان نمی توانم توانایی یک فرد ۶۰ ساله را با یک فرد ۱۵ ساله مقایسه کنم، اما هر چه که دیده ام به من نشان می دهد که به طور مسلم یک بچه قبل از سن مثلا ۱۰ سالگی به نظر می رسد که ظرفیت زیادی در یادگیری زبان دارد و احتمالا دلایلی دارد. البته که من فکر می کنم مغز یک بچه ی با سن خیلی کم هنوز به اندازه ی کافی انعطاف پذیر است. مغز تقریبا برای یک زبان شکل نگرفته است پس برای زبان های جدید پذیرا تر است چون لزوما مغز باید الگوهایی را شکل دهد. باید قوانینی را برای خود شکل بدهد تا بتواند به همه ی تجربیات و پدیده هایی که مواجه می شود، رسیدگی کند. اما کسی که در سن های بالاتر توانسته چند زبان را یاد بگیرد مطمئنا آمادگی بیشتری برای یادگیری زبان دارد.

پس مسلما اگرچه سن فاکتور مهمی است اما نمی تواند فاکتور تاثیر گذار مثبت و یا منفی باشد بلکه انرژی و انگیزه زبان آموزان موثر ترین مسئله در فرآیند یادگیری زبان است.