تسک ۱ رایتینگ در آیلتس: چگونه پاسخ خود را مرتب کنید

آموزشگاه زبان ایران آکسفورد برای زبان آموزانی که در آیلتس شرکت می کنند در این مقاله به توضیحاتی در مورد تسک ۱ رایتینگ در آیلتس: چگونه پاسخ خود را مرتب کنید می پردازد. پس اگر شما هم به این آزمون نیاز دارید به هیچ عنوان این مطلب را از دست ندهید.

اگر با آخرین تغییرات آزمون آیلتس آشنا نیستید حتما مطلب آموزش تخصصی آیلتس را ببنید.

IELTS writing task 1

اما تسک ۱ رایتینگ در آیلتس: چگونه پاسخ خود را مرتب کنید چه مواردی می شود:

این یک راهنمای کوتاه است بر چگونگی مرتب کردن  پاراگرافهای تسک ۱ رایتینگ در آیلتس. این تنها برای مدول آکادمیک کاربرد دارد که تسک ۱ شامل توصیف یک دیاگرام یا مجموعه اطلاعات می شود. در نظر داشته باشید که اسازماندهی پاسخ بسته به نوع سؤال ممکن است تغییر کند.

اولین پاراگراف: معرفی

تکنیک کلیدی: مستقیم حرف بزنید.

وقتی برای تسک ۱ رایتینگ در آیلتس مقدمه می نویسید، مستقیم به سراغ اصل مطلب بروید چون فقط ۲۰ دقیقه برای نوشتن پاسخ وقت دارید. یک یا دو جمله معمولاً کفایت می کنند. دو چیز که باید در بخش مقدمه شامل کنید عبارتند از:

  • پرسش را پارافریز کنید: دیاگرام چه چیزی را نشان می دهد؟ (هنوز اقدام به توصیف نتایج نکنید!)
  • توصیف عمومی: آیا تفاوت ها بزرگ یا کوچک، زیاد یا کم هستند؟ آیا روند یا ویژگی خیلی واضحی وجود دارد که برجسته است؟

تذکر جزئی: بسیاری از مردم این اشتباه را می کنند که با ذکر همه ی جزئیات ادامه می دهند. همینجا توقف کنید و پاراگراف اول تان را شروع کنید.

پاراگراف های بدنه

تکنیک کلیدی: بدنه ی متن را به دو یا سه پاراگراف تقسیم کنید.

از شیوه ای منطقی برای تقسیم بدنه ی گزارش تان به دو یا سه پاراگراف استفاده کنید. آیا دو یا تعداد بیشتری مجموعه ی اطلاعاتی وجود دارد؟ عالی است، پس راجع به هر کدام یک پاراگراف بنویسید. آیا تنها یک مجموعه اطلاعات وجود دارد؟ متغیرها را بشمارید و آن ها را به دو یا سه گروه تقسیم کنید. می توانید بر اساس شباهت طبیعی تقسیم کنید (یعنی برخی موضوعات آکادمیک علمی هستند؛ بقیه هنری هستند.) یا می توانید بر اساس مشابهتِ نتایج، تقسیم بندی کنید (برای مثال برخی نتایج امتحانی بالا رفتند؛ بقیه پایین آمدند.) یا می توانید یک فرآیند، یکه دوره ی زمانی یا گستره ی سنّی را به دو یا تعداد بیشتری مرحله تقسیم کنید (برای مثال قرن ۲۰ می تواند به اوایل، اواسط و اواخر قرن ۲۰ تقسیم شود.)

حالا که سیستمی برای پاراگراف بندی دارید، مطمئن شوید که هر پاراگراف به ترتیب زیر است:

  • ارتباط با پاراگراف قبلی: By contrast, turning to, finally و غیره.
  • جمله ی تاپیک: نکته ی اصلی را توضیح دهید، بدون اینکه اطلاعاتی دقیق بدهید از لحاظ عمومی تغییر داده یا مقایسه کنید.
  • جملات پشتیبان: برای پشتیبانی از ادعای مطرح شده در جمله ی تاپیک شکلی را نقل کنید یا مدارک دیگری بیاورید.

تذکر جزئی: اگر متوجه شدید دارید بیش از دو جمله ی پشتیبان را پشت سر هم می نویسید، یک جمله ی عمومی را هم شامل کنید (برای مثال There were also significant differences in…) تا خواننده را راهنمایی کنید یا به فکر شروع یک پاراگراف جدید باشید.

پاراگراف نهایی: نتیجه گیری

تکنیک کلیدی: انسجام کلّی بی افزایید.

بسیاری از مردم به خاطر کمبود وقت، بخش نتیجه گیری را از تسک ۱ رایتینگ در آیلتس حذف می کنند. با اینحال چندین دلیل وجود دارد که باید نتیجه گیری را بنویسید. اول اینکه نگارش یک جمله ی خلاصه‌کننده:زمان خیلی کمی می گیرد و ممکن است شما را از محدوده ی ۱۵۰لغتی رد کند. دیگر اینکه یک خلاصه ی خوب می تواند به پاسخ انسجام معنایی بدهد . چنانچه خیلی از مطلب دور شده باشید به داد نمره ی تان برسد. در نهایت اینکه چون هدف تسک ۱ معمولاً مقایسه است، بخش نتیجه گیری به شما کمک می کند چنانچه مجموعه های اطلاعاتی مختلف را در پاراگراف های بدنه ی جداگانه آورده اید مقایسه ای مستقیم  بین آنها داشته باشید. در اینجا به چند مورد که می توانند در نتیجه گیری تسک ۱ آورده شوند اشاره می کنیم:

  • سیگنال جمع بندی: In conclusion, In summary, Overall,  و غیره.
  • خلاصه: روند کلّی یا دو یا سه نکته ی اصلی ذکر شده در بدنه را پارافریز کنید. هرگز آمار یا سایر مدارک را در نتیجه گیری شامل نکنید.
  • مقایسه ی مستقیم: اگر چندین مجموعه اطلاعات وجود دارند، شانس آورده اید تا بین آن ها ارتباط برقرار کنید. خیلی زیاد به جزئیات نپردازید.
  • پیش بینی: اگر اطلاعات حاوی قالبی زمانی بودند می توانید در مورد اتقاقات بعدی حدس بزنید.
  • توضیحات برای جمع بندی: اگر واقعاً به تعدادی لغت اضافی نیاز دارید، می توانید روی اطلاعات نظر بدهید. آیا به طور شگفت آوری  ترساننده یا مورد انتظار است؟ نظراتی از این قبیل برای سؤال لازم نیستند اما بهتر از جریمه شدن برای عدم رعایت محدوده ی لغات هستند.

تذکر جزئی: لازم نیست همه ی موارد ذکر شده در بالا را در نتیجه گیری خود شامل کنید. معمولاً دو جمله کافی است.