مهارت Reading Comprehension در آیلتس

حل امتحانِ Reading comprehension بعد از تمرین فراوان احتمالاً برایتان شاهکار بزرگی نیست اما خود را در موقعیتی تصور کنید که برای حل سخت ترین متن فقط ۱۰ دقیقه وقت دارید! این موقعیت هر چه قدر برایتان غیر محتمل باشد در امتحان آیلتس اغلب روی می دهد. پس چه طور می توانید مطمئن باشید که در چنین موقعیتی اضطراب شما را از پای در نمی آورد؟

شما ۶۰ دقیقه وقت خواهید داشت تا ۴۰ سوال را حل کنید که برای هر سوال تقریباً ۹۰ ثانیه وقت دارید، این فقط کمی از یک دقیقه بیشتر است. حالا زمانِ لازم برای خواندن هر متن به منظور ارائه ی پاسخ سوالات را به این اضافه کنید.

اینکه موقع تمرین خود را مدام در چنین موقعیتی قرار دهید می تواند به شما کمک کند تا مهارت های خود را به حد کمال برسانید تا تحت فشار عملکرد خوبی داشته باشید. قبل از اینکه شما به سراغ نکاتی بروید که باید به اشتراک بگذاریم، لحظه ای وقت بگذارید تا متوجه شوید که چرا این تمرین بسیار ضروری است.

این موقعیت رایج است و هر کسی که رویای کسب نمره ی ۹ یا ۸ را دارد باید به آن توجه کند. برای فهم قسمت ها، هدف هر متن و سوالاتی که در ادامه اش می آید زمان صرف کنید.

۸ نوع سوال وجود دارد که شما می توانید در این امتحان انتظارش را داشته باشید:

  • True/false/not given questions
  • Multiple choice questions
  • Matching tasks
  • Gap filling tasks
  • Sentence completion tasks
  • Classification tasks
  • Short-answer questions
  • Chart, table or diagram completion tasks

در اینجا نکاتی آورده شده است تا این ماراتن را به یک دوی سرعت تبدیل کند.

  1. اول سوالات را بخوانید

لحظه ای وقت بگذارید تا سوالاتی را که در برگه هستند به طور سطحی بخوانید. این به شما کمک خواهد کرد تا فوری به هدف اصلی امتحان برسید.

  • سریع به ایده ی اصلی برسید!

هر متن مانند هر پاراگراف در داخل متن متن به این منظور طراحی شده است تا یک ایده ی اصلی را با شما به اشتراک بگذارد. شما موقع خواندن می توانید نکاتی را درباره ی هر متن بنویسید.

۳- هنر مرور اجمالی را در خود پرورش دهید

موقع خواندن یک متن، هر لغت یا جمله را موشکافی نکنید یا تلاش نکنید تا معنایش را حفظ کنید. منظور ما از سطحی خواندن این است که شما متن را سریع بخوانید و اصل کلام را متوجه شوید. اگر سوال از شما خواسته به دنبال تعدادی لغت کلیدی باشید.

۴- اطلاعات کلیدی را شناسایی کنید

چون هر مقاله یک موضوع آکادمیک یا تحقیق علمی را بررسی می کند، یک ایده ی اصلی یا مباحثه وجود خواهد داشت و دلایل و واقعیت هایی که به عنوان پشتیبان مساله ی مشابه آورده می شوند. بر مبنای آن متن را تقسیم کنید. این به شما کمک خواهد کرد تا سریع تر به جواب برسید.

۵- حواستان به حقه ها باشد

در اینجا تعدادی سوال آورده شده است که مخصوصاً گول زننده بوده و در مقایسه با بقیه مستلزم توجه کمی بیشتر هستند.

باید اثبات کرد که سوالات True/false/not given کاملاً درست یا غلط هستند. برای خواندن کل جمله زمان بگذارید. قسمت not given گول زننده تر است چون شما باید مطمئن شوید که اطلاعات ارائه شده به کل در متن گفته نشده است.

همچنین وقتی شما جملات را کامل کرده یا جاهای خالی را پر می کنید حواستان به محدودیت لغت باشد و همگام با آن پیش بروید.

۶- اگر با مطلب بسیار سختی روبه رو شدید از آن عبور کرده و ادامه دهید

نمی توانید جوابی پیدا کنید؟ همانجا گیر نکنید. احتمالاً همان طور که در حال مرور اجمالی جواب های دیگر هستید با پاسخ دیگری روبه رو می شوید که نمی توانستید زودتر پیدا کنید. اگر شما به اندازه ی کافی سریع باشید برای رجوع به جواب هایی که ننوشته اید وقت خواهید داشت.

۷- اجازه ندهید لغات بزرگ شما را از مسیر اصلی منحرف کند

فکر می کنید موضوع پیچیده است؟ شما در نیمه ی راه هستید اما بعضی از لغات را متوجه نمی شوید؟ نگران نباشید. اگر شما قادر به فهم معنای کلیِ جمله باشید این باید راحت باشد.

۸- یاد بگیرید که تمرکز کنید

خواه تمرین می کنید یا برای سرگرمی می خوانید، به این فکر کنید قبل از اینکه یک آهنگ مدام در سرتان پخش شود چه قدر می توانید تمرکز کنید. اگر شما قبلاً تمرین کرده باشید به طور ایده آل ۱۰ دقیقه ای که تصمیم می گیرید به آن اختصاص دهید نباید خسته کننده باشد.