جمعیت زبان های دنیا

جمعیت زبان های جهان را ببینید:

۶۹۰۰ عدد بزرگی است؟ شاید از همین الان اگر از شمردن عدد ۱ شروع کنید بیش از یک ساعت تا رسیدن به این عدد نیاز به شمردن داشته باشید. این عدد نشان دهنده تعداد زبان های موجود در دنیا است. اما چیزی حدود ۶۰ % مردم جهان تنها از ۳۰ زبان استفاده می کنند و آموزشگاه زبان ایران آکسفورد در این بخش سعی می کند از نظر آماری ارائه ای از جمعیت زبان های دنیا برای شما داشته باشد.

ایا چیزی از زبان بنگالی شنیده اید؟ اگر فکر می کنید این زبان مهم نیست یا یک زبان مهجور است کاملا در اشتباهید. این زبان با حدود ۲۰۰ میلیون نفر گوینده رتبه ۷ را در جدول جمعیت زبان های دنیا به خود اختصاص داده است.

البته ترتیب های زیادی برای جمعیت زبان های دنیا معرفی شده است اما اگر بخواهیم به سایت ویکی پدیا در این زمینه استناد کنیم می توانیم این ۳۰ زبان را به این صورت بیان کرد:

چینی

اسپانیایی

انگلیسی

هندی

عربی

پرتغالی

بنگالی

روسی

ژاپنی

پنجابی

آلمانی

جاوایی

زبان WU

مالایی

Telugu

ویتنامی

کره ای

فرانسه

ماراتی

Tamil

اردو

ترکی استانبولی

ایتالیایی

Yue

تایلندی

Gujarati

Jin

Min

فارسی

لهستانی

اما اگر به نقشه جمعیت زبان ها در جهان در اینترنت بروید و به آن نگاه کنید می بینید که مثلا زبان فارسی از زبان اردو هم بالاتر قرار می گیرد. این اختلاف ها بیشتر به دلیل وجود آمار متفاوت در میان انواع مختلف تعاریف از زبان و زبان مادری است. در آمار های جدید زبان فارسی توانسته وضعیت بهتری را نسبت به قبل کسب کند که شاید دلیلش رشد جمعیتی و هم چنین آمار های دقیق تر باشد.

world language population
world language population

بدون هیچ شکی چینی ها بی رقیبند. با داشتن بیشترین سهم رقبای دیگر خود یعنی انگلیسی و اسپانیایی را کنار زده اند. اما امروز دیگر قدرت در میزان افراد یک جمعیت زبانی شناخته نمی شود ، بلکه در ضریب استفاده زبان در جوامع مختلف خود را نشان می دهد.

برای داشتن نمودار های گرافیکی از آمار های جمعیت زبان های دنیا به سایت thelinguafile بروید.